U trendu

Popović: Očekujemo da Srbija dobije najpovoljniju cenu gasa

MOSKVA – Ministar u Vladi Srbije i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović izjavio je u Moskvi, posle sastanka sa zamenikom predsednika Vlade Rusije Jurijem Borisovim da se očekuje da Srbija dobije najpovoljniju cenu gasa iz Rusije i dugorčno osigura energetsku stabilnost u zemlji.

Popović i Borisov, predsednik ruskog dela Međuvladinog komiteta, razgovarali su o predstojećoj poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Moskvi i sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a jedna od glavnih tema pripremnog sastanka pred susret dvojice šefova država bilo je pitanje snabdevanja Srbije prirodnim gasom iz Rusije.

„Kao što je rekao predsednik Vučić, pitanje nabavke i cene gasa je najvažnija tema za Srbiju u ovom trenutku. Očekujemo da će naša zemlja dobiti najpovoljniju cenu gasa i da ćemo dugoročno osigurati energetsku stabilnost u Republici Srbiji“, rekao je Popović posle sastanka sa Borisovim.

Popović je istakao da se osim o gasu, razgovaralo i o više bilateralnih sporazuma koji će biti potpisani sledeće nedelje u Moskvi.

Naveo je da dve strane rade na pripremi brojnih sporazuma iz oblasti infrastrukture, saobraćaja, energetike i inovacija čija vrednost iznosi više milijardi dolara.

„Ovi sporazumi otvoriće nove perspektive za razvoj saradnje Srbije i Rusije na strateškim osnovama“, rekao je Popović, navodi se u saopštenju kabineta ministra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.