U trendu

Popović: Privatne firme nemaju pare za minimalac od 300 evra, moraće da otpuštaju

Privatne firme nemaju para iz prihoda da isplate minimalnu mesečnu zaradu od 300 evra, pa će morati nekog da otpuste, ocenila je za list „Nova“ profesorka Ekonomskog fakulteta Danica Popović.

„Ne postoji ništa od te priče o našem privrednom rastu. Mi smo sada imali pad zbog kovida, kao i ostale države, a naš rast koji će sada da se desi, treba samo da pokrije taj pad“, rekla je Popović komentarišući najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će minimalna zarada dogodine biti povećana sa 32.000 na oko 35.000 dinara.

Ona je upitala gde se vidi u familiji, susedstvu, da je neki preduzetnik započeo posao i da je uspešan i dodala da ona za to nije čula.

„Ti ovde imaš jedan jedini način da uspeš, a to je da se učlaniš u Srpsku naprednu stranku (SNS) i da dobiješ od javnih nabavki, a oni za te pare da grade, recimo, Dušanovu (ulicu u Beogradu) još 17 godina“, rekla je Popović.

Istakla je da je kod stranih kompanija problem što rade direktno sa (Aleksandrom) Vučićem i zaobilaze bilo koji domaći zakon koji im smeta.

„Nije nam kriva firma što je inostrana, već taj predsednik koji ovu zemlju vodi kao da smo onaj reptilni deo zoološkog vrta“, ocenila je Popović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.