Poreska uprava i novosadski PMF potpisali sporazum o saradnj

BEOGRAD – Direktorka Poreske uprave Dragana Marković i dekan Prirodno – matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu Milica Pavkov Hrvojević potpisali su danas Sporazum o poslovnoj saradnji na naučnom istraživanju.

To će omogućiti nastavak istraživačkog projekta „Detektovanje rizika od izbegavanja plaćanja poreza na dohodak građana na osnovu odgovarajućih metoda upotrebom veštačke inteligencije“, saopštila je Poreska uprava.

Težište zajedničkog rada u narednom periodu će biti, kako je navedeno, ostvarivanje većeg uticaja i upotrebe rezultata analize masovnih podataka u praksi otkrivanja poreske utaje i to oslanjanjem na već započete i planirane procese modernizacije rada Poreske uprave.

Saradnja će se odvijati po najvišim standardima, u skladu sa nadležnostima i ovlašćenjima potpisnika sporazuma, zakonima, podzakonskim aktima i internim aktima po kojima potpisnici postupaju.

Nosioci saradnje na ovom projektu, ispred Poreske uprave biće Odeljenje za strateške rizike odnosno Departman za matematiku i informatiku ispred Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.