U trendu

Poreska uprava: Izvršene 102 kontrole na manifestacijama, 66 objekata nije izdavalo fiskalne račune

Inspektori Poreske uprave izvršili su tokom leta 102 kontrole prometa preko fiskalnih uređaja na turističkim, kulturno – umetničkim, gastronomskim i sajamskim manifestacijama, a zbog neizdavanja fiskalnih računa u 66 slučajeva izrečena je zakonska mera zabrane obavljanja delatnosti, saopšteno je danas.

U saopštenju Poreska uprava navodi da to iznosi 64,71 odsto od ukupno izvršenih kontrola prometa.

„Samo u toku proteklih vikenda, na vrlo posećenim manifestacijama poput Sabora trubača u Guči, Nišvilu u Nišu, Tešnjarskim večerima u Valjevu i Danima piva u Zrenjaninu izvršeno je 19 kontrola i tom prilikom, usled utvrđenih nepravilnosti u 16 slučajeva izrečena je mera zabrane obavljanja delatnosti. U Guči i Valjevu zatvoreno je po pet objekata, u Zrenjaninu četiri i u Nišu dva“, navodi se u saopštenju.

Poreska uprava ističe da, zahvaljujući alatima novog modela fiskalizacije, raspolaže sa svim neophodnim podacima o prometu u realnom vremenu na svakoj maloprodajnoj lokaciji u Srbiji. Navela je da je na taj način, „uz primenu analize rizika i ciljanih kontrola, u mogućnosti da efikasno reaguje na svaku nepravilnost kod poreskih obveznika koji ne ispunjavaju svoje zakonske obaveze“.

Kontrolama su, kako je navedeno, između ostalih, obuhvaćene i manifestacije u Beogradu – „Beogradska zima“, „Burger fest“, „Beer Fest“, „Music Week“, „BG Noćni market“, kao i sajmovi automobila, knjiga i kozmetike. U Kačarevu je kontrola obavljena na „Slaninijadi“. U Turiji je kontrola obavljena na „Kobasicijadi“, a neveden je spisak i ostalih manifestacija obuhvaćenim kontrolom: u Novom Sadu – Sajam knjiga, Međunarodni poljoprivredni sajam i Festival vina „Interfest“, u Erdeviku -„Kulenijada“, u Temerinu – „Pasuljijada“, u Vrnjačkoj Banji – „Love Fest“, u Zrenjaninu – „Dani piva“, u Valjevu – „Tešnjarske večeri“, u Guči – „Sabor trubača“ i u Nišu – „Nišville Jazz Festival“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar