U trendu

Poreska uprava Srbije pedstavila inovacije Poreskoj R. Srpske

BEOGRAD – Procesi transformacija Poreske uprave, reforme u poreskoj administraciji, kao i prezentacija o elektronskim servisima koje u svome radu koristi Poreska uprava Srbije, posebno u svetlu primene novog Zakona o fiskalizaciji predstavljeni su danas prilikom radne posete Poreske uprave Republike Srpske Srbiji.

Poreska uprava Srbije je saopštila da su tom prilikom predstavljeni i rezultati i planovi za budućnost, i pružena podrška nastavku što bliže povezanosti dvaju institucija, kroz razmenu stručnih znanja i korisnih informacija za poslovanje poreskih administracija.

Goste je dočekala direktorka Poreske uprave Srbije Dragana Marković, koja je prezentovala proces transformacije Poreske uprave u našoj zemlji.

Naglasila je da se reformski procesi poreske administracije nalaze u ekspanzivnoj fazi, kako u sferi unapređenja rada uprave i odabira informacione platforme koja podržava poslovne procese, tako i u delu koji se odnosi na usluge i rad sa poreskim obveznicima.

Pomoćnik direktora za informacione i komunikacione tehnologije Saša Dulić održao je prezentaciju o elektronskim servisima koje u svome radu koristi Poreska uprava, posebno u svetlu primene novog Zakona o fiskalizaciji, čija puna primena pocinje od pocetka maja meseca ove godine.

Pored savetnice ministra finsnsija Republike Srpske Slobodanke Popović, delegaciju su činili direktor Poreske uprave Goran Maričić, pomoćnik direktora Sektora za usluge poreskim obveznicima Persa Paić, savetnik direktora Radovan Korićanac i načelnik Odeljenja za stručne poslove menadžmenta Jasna Golić.

Goste je dočekala direktorka Poreske uprave Republike Srbije Dragana Marković sa saradnicima – Sašom Dulićem, pomoćnikom direktora Sektora za informacione i komunikacione tehnologije, Miroslavom Đinovićem, pomoćnikom direktora Centra za velike poreske obveznike i Snežanom Ilić, rukovodiocem Kancelarije direktora, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.