U trendu

Porez na imovinu u Prijepolju ostaje isti u 2023.

PRIJEPOLJE – Opštinsko veće u Prijepolju donelo je odluku da stope poreza na imovinu i zemljište ostanu nepromenjene i naredne godine, kako se ne bi dodatno opterećivali građani i privreda.

Na sednici je, usvojen i Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih devet meseci ove godine i izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti poslovanja JKP Lim.

„Iako to ne prati realnu situaciju na tržištu, poreske osnovice ostaće nepromenjene“, rekao je predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić, obrazlažući ovu odluku Opštinskog veća.

Vece je razmatralo i Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih devet meseci ove godine.

Predsednik opštine Prijepolje izrazio je zadovoljstvo punjenjem budžeta, koje je blizu 100 odsto, dok je izvršenje oko 70 odsto.

Prilikom razmatranja izveštaja o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti poslovanja JKP Lim za prvih devet meseci ove godine, ustanovljeno je da JKP Lim posluje sa gubitkom od nešto većim od 5,3 miliona dinara, što je prema rečima Dževada Beganovića, posledica povećanja minimalne cene rada i aktuelnih cena komunalnih usluga koje ne prate poskupljenje energenata.

Takođe, za potrebe Komunalnog preduzeća, opština će opredeliti 12 miliona dinara za nabavku traktora za zimsko održavanje puteva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.