U trendu

„Tesla“ preleteo Atlantik

– Uz filmove, muziku, razgovor i odmor putnici na prvom direktnom letu iz Beograda za Njujork avionom Er Srbije preleteli su Atlantik i trenutno se, a to znači oko 4.30, nalaze nad teritorijom Kanade, javlja izveštač Tanjuga, direktno iz aviona „Nikola Tesla“, koji je poleteo jutros oko 8.00 sati.

Tanjugov reporter javio je ovu vest uz pomoć WiFly usluge koju pruža Er Srbija, interneta koji je dostupan putnicima tokom celog leta.

Letelica Erbas A330 na njurorški aerodrom JFK, trebalo bi da sleti oko 11.30 po lokalnom vremenu, odnosno oko 17.30 po srpskom, a kako je planirano, avionu će biti priređen doček uz vodene topove.

Put Njujorka, prvi put nakon 24 godine, krenulo je više od 250 putnika, a neki od njih su uoči poletanja poručili da su veoma zadovoljni što uvođenjem direktnog leta do SAD-a, što će im skratiti putovanja, jer neće biti presedanja kao do sada.

Među putnicima na ovom letu nalaze se i naš proslavljeni fudbaler Dejan Stanković, glumica Nataša Tapusković, operska pevačica Jadranka Jovanović, bivši poslanik Zoran Babić, stric najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića, Goran Đoković…

Stanković je u izjavi novinarima koji prate let, rekao da da mu je čast što leti za Njujork prvim direktnim letom, dodajući da je će uspostavljanje nove linije mnogo značiti.

„Ponosan sam što mogu da budem na ovom letu, avionom Nikola Tesla, koji će sigurno otvoriti jednu veliku priču između Srbije i Amerike“, rekao je Stanković i dodao da je veoma važno da se posle 24 godine uspostavlja direktna linija.

„Kada krenete iz Beorgada, pa preko Frankfurta, to se oduži, sada imamo let od kuće i ja sam mnogo ponosan na to“, rekao je Stanković.

Njegove utiske deli i Goran Đoković navodeći da je „fenomenalan osećaj“ ići direktno za Njujork.

„Planiramo već i za US Open i već uživamo u budućem doživljaju da idemo direktno za SAD“, rekao je Đoković i dodao da postoji mnogo veće interesovanje za Srbiju, što će, kaže, mnogo značitti za privredu zemlje.

Putnici: Konačno bez presedanja do SAD

Putnici leta Er Srbije na direktnoj liniji iz Beograda za Njujork, prvog posle 24 godine, izrazili su zadovoljstvo uvođenjem ove značajne destinacije, jer će to skratiti putovanje, jer više nema presedanja kao što je to bio slučaj do sada.

Nikola Mirčić, koji putuje privatno sa porodicom na par dana odmora u Njujork, rekao je da je do sada bilo naporno putovati u SAD, jer je bilo presedanja.

„Direktnom linijom će biti bolje i brže, kao i udobnije“, rekao je on Tanjugu.

Mirčić je kazao da se odlučio da kupi kartu za prvi let kako bi uživao u komforu koji pruža novi avion.

Putnica Marija Avramović sa olakšanjem je konstatovala „da konačno imamo dirketan let ka SAD“.

Ona je Tanjugu kazala da bar dva do tri puta godišnje putuje u SAD, kod ćerke i unučića.

„Direktan let znači vraćanje na neka lepa prošla vremena, kada smo imali letove bez presedanja. Ovaj let će mi značajno skratiti put i oduševljena sam time“; poručila je Avramovićeva.

Ona je kazala da se boji letenja, ali da ima puno poverenje u srpske pilote, za koje kaže da su najbolji.

I Srđan Trgojević, koji putuje turistički u Njujork, ocenjuje da je velika stvar što su sada Srbija i ovaj deo severne Amerike direktno povezani.

„Beograd je i ranije bio hab i nadam se da će se to ovim letom ponovo vratiti“; istakao je on.

Trgojević je kazao da radi u avijaciji i da mu je želja bila da bude na prvom letu, kako bi učestvovao u pisanju istorije srpske avijacije.

Inače, premijer Aleksandar Vučic rekao je jutros da mu je žao što ne putuje u Njujork, a da je razlog za to što vlada mora brzo da se formira.

„Ovo je jedna od snova koje sam sanjao, a govorili smo narodu da ćemo to učiniti, iako smo znali da se teško ostvaruje, jer je potrebno proći sve kontrole, a aerodrom je morao mnogo toga da uradi“, ukazao je Vučić.

Među 254 putnika su i poznate ličnosti iz sfere politike, sporta, umetnosti i mode, kao što su Nataša Tapušković, Jadranka Jovanović, Verica Rakočević, Zoran Babić, Dejan Stanković…

Glumica Nataša Tapušković rekla je da njoj kao majci dvoje dece veoma znači da putuje direktnim letom.

Dizajnerka Verica Rakočević je rekla da ide kod ćerke u Njujork, kod koje putuje pet puta godišnje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar