U trendu

Poslodavci i sindikati da iniciraju izmene zakona

BEOGRAD – Vlada, poslodavci i sindikati treba još bolje da saraduju i imaju jače partnerske odnose, poručila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović na skupštini Unije poslodavaca Srbije koja je obeležila 25 godina rada i pozvala i poslodavce i sindikate da budu aktivniji u pokretanju inicijativa za izmenu zakona.

Predsednik UPS-a Miloš Nenezić je povodom jubileja dodelio zahvalnicu ministarki Mihajlović kao priznanje za poboljšanje privrednog ambijenta u Srbiji.

„Vlada poslovaci i sindikati treba da imaju još jače odnose, jer od toga zavisi osnovna tema današnje konferencija – ‘Konkurentnost i zapošljavanje u cilju efikasnosti upotrebe ljudskih resursa i sprečavanja njihovog odlaska u inostranstvo’, a to je kako da zadržimo ljude da ostanu u Srbiji“, poručila je Mihajlović.

Kako je rekla, zadatak Vlade Srbije je da stvori uslove za dobro poslovanje, ne da se bavi biznisom i upravo radi na stavaranju boljih uslova za privredu, što je potvrdila Duing biznis lista Svetske banke.

„Moramo da popravimo našu poziciju u oblasti osnivanja preduzeća, kao i u dobijanju kredita. Kad je reč o izdavanju građevinskih dozvola i lokacijskih uslova, tu smo na devetom mestu u svetu. Srbija treba da ima dostojene uslove i na tome radimo“, rekla je Mihajlović.

Ona je navela da je Srbija ranije bila na začelju svake kolone i među poslednjima na svakoj listi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.