U trendu

Poslovni atlas Srbije i dijaspore- pun kapacitet krajem 2021.

BEOGRAD – Onlajn platforma Privredne komore Srbije „Poslovni atlas Srbije i dijaspore“, namenjena povezivanju kompanija iz naše zemlje sa preduzecima iz dijaspore, biće završena do kraja marta, a do kraja godine proradiće u punom kapacitetu, rekao je danas rukovodilac Centra za podršku investicijama i JPP u PKS Đorđe Andrić.

PKS je objavila da je on na vebinaru „Dijaspora & Donacije“, ogranizovanom u okviru projekta NALED i Nemačke razvojne saradnje (GIZ), rekao da ce platforma omogućiti lako i brzo povezivanje kompanija i preduzetnika iz Srbije i dijaspore, kao i naše dijaspore sa stranim firmama.

Prema najavi Andrića, „Poslovni atlas“ će imati sekcije za mentorisanje članica PKS, za informacije, sekciju dijaspore za brokering saradnju, kao i za podršku investicijama i kraudfanding projekte.

Deo „Poslovnog Atlasa“ biće i „Matćmaking“ sekcija za aktivni rad PKS na povezivanju kompanija iz Srbije i dijaspore.

PKS platformu razvija u okviru projekta „Link Up! Serbia II“ koji implementira sa Međunarodnim centrom za razvoj migracionih politika i šest regionalnih razvojnih agencija kao implementacionim partnerima.

Navodi se da će srž saradnje biti u Poslovnom habu za dijasporu koji će pomagati svim akterima da koordiniraju aktivnosti i dodaje da su trenutno u fokusu zemlje nemačkog govornog područja Austrija, Švajcarska i Nemačka.

Iz PKS su najavili da će u februaru dobiti grant koji će omogućiti podršku promocije i radionica regionalnih privrednih komora u 16 komorskih regiona Srbije.

Projekat „Link up! Serbia II“ finansira Austrijska razvojna saradnja a budžet iznosi više od 1,6 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.