U trendu

Pošta Srbije: Ambasador Hil i Zoran Djordjević o unapredjenju saradnje

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil sastao se danas sa v.d. direktora Pošte Srbije Zoranom Djordjevićem u sedištu tog preduzeća, a teme razgovora bile su mogućnosti za dalje unapredjenje saradnje u okviru partnerstva sa Američkom poštom i „Amazonom“.

Kako se navodi u saopštenju pošte, na sastanku je zaključeno da postoje široke mogućnosti za razmenu iskustava i povezivanje, i to jačanjem direktnih veza izmedju nacionalnih poštanskih operatora Srbije i SAD, kojim će se adekvatno pratiti rast i širenje privredne razmene.

Djordjević je istakao da su u fokusu strateških opredeljenja pošte odgovori na aktuelne izazove u medjunarodnom poštanskom saobraćaju i rastuću e-trgovinu, nove mogućnosti za povezivanje sa najrazvijenijim poštanskim upravama i najistaknutijim igračima na polju e-trgoine u globalnim okvirima, kao i nastavak digitalizacije usluga i procesa.

Dodao je da je u tim nastojanjima prioritet na novim partnerstvima i prenošenju primera dobre prakse.

Ambasadoru Hilu predočeni su ostvareni napredak i planovi za optimizaciju i dodatnu automatizaciju poslovnih procesa, razvoj elektronskih oblika poštanskog saobraćaja, implementaciju ekološki održivih rešenja, osavremenjavanje postojećih i uvodjenje novih usluga, paralelno sa poboljšanjem postojećih.

U okviru filatelističke produkcije Pošte Srbije dogovoren je nastavak filatelističke i kulturne saradnje, u kojoj će
aktivan doprinos pružiti ambasada SAD u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar