U trendu

Pošta Srbije emitovala doplatnu poštansku markicu Krov 2024

Pošta Srbije emitovala je danas doplatnu poštansku marku „Krov 2024“, u cilju pružanja podrške u rešavanju stambenih potreba ugroženih porodica, izbeglica i interno raseljenih lica, kupovinom seoskih domaćinstava.

Vršilac dužnosti direktora Pošte Zoran Đorđević istakao je danas da je stambeno zbrinjavanje najugroženijih porodica od vitalnog značaja za izgradnju održivih i pravednih društava i zajednica.

„Pošta Srbije, svaki put kad je u pitanju inicijativa Vlade Srbije, kad god se radi o bilo čemu što predstavlja društvenu odgovornost i pomaže našim građanima u bilo kom aspektu i sferi, mi smo spremni da pomažemo“, rekao je Đorđević u PTT Muzeju u Beogradu.

On je pozvao građane Srbije da pokažu solidarnost i da slanjem bar jedne pošiljke od 15. do 28. aprila doprinesu uspešnoj realizaciji još jednog ciklusa humanitarne akcije.

Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije pokrenuo je humanitarnu akciju „Krov“ 2010. godine uz podršku Ministarstva finansija i Pošte Srbije.

„Za 14 godina ukupno je kupljeno 125 kuća. U toku prošle godine je sakupljeno oko 11 miliona dinara i od tih sredstava je kupljeno pet kuća – pet porodica je zbrinuto“, rekla je komesarka Nataša Stanisavljević.

Stanisavljević je istakla da je plan da se doplatna poštanska markica emituje u tiražu od 1,5 miliona primeraka, u apoenima od 10 dinara i kupuje se uz obaveznu poštansku marku.

„Naš cilj je da ove godine prikupimo dovoljno sredstava da obezbedimo krov, nov početak života za sedam porodica“, rekla je Stanisavljević.

Navela je da će se poštanska markica emitovati do Uskrsa, 5. maja.

Đorđević i Stanisavljević zalepili su zajedno poštanske marke na razglednicu, koja je poslata porodici Brkić iz Loznice, koja je jednom od humanitarnih akcija rešila stambeno pitanje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.