Pošta Srbije gradi poslovno-tehnološki objekat u Zemun polju

Memorandum o saradnji u realizaciji projekta izgradnje poslovno-tehnološkog objekta za potrebe Pošte Srbije u Zemun polju potpisali su danas vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević, direktor Mobtel-PTT Miloš Ružić i direktor PMC-inženjering Saša Ljubinković.

„Uz veliku podršku Vlade biće izgrađen veliki logistički centar, kako bi Pošta zaokružila svoju logističko-skladišnu uslugu, a paralelno i isporuku robe koja bi bila direktno isporučena na adresu“, rekao je Đorđević.

On je istakao da je Pošta izabrala za partnere državne firme Mobtel-PTT i PMC-inženjering jer su pouzdani, kao i da će od ovoga profit imati sve tri firme i država.

Đorđević je objasnio da će se u logističkom centru pružati usluge, pored klasičnog skladištenja robe, i zone za robu koja, na primer, zahteva hladnjaču i razne druge zone.

„Pošta Srbije će u budućnosti izrasti u mnogo jaču i veću kompaniju i verujem da će njena liderska pozicija u Srbiji i Istočnoj Evropi biti ojačana, kao i da će njeni radnici i država biti zadovoljni svime što će Pošta učiniti“, izjavio je Đorđević.On je dodao da je novi centar važan za izgradnju logističke mreže za paketomate.Đorđević je najavio novu uslugu Pošte, e-Novčanik, koja će omogućiti građanima plaćanje svih računa preko aplikacije, a trenutno se čeka da dobije licencu od Narodne banke Srbije.

Ocenio je da je e-Novčanik posebno važan za 1,7 miliona penzionera koji neće morati da idu do Pošte da plaćaju račune, kao i za građane Srbije koji žive u inostranstvu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.