U trendu

Pošta Srbije organizuje glasanje za izbor marke povodom 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD

Povodom velikog jubileja 140. godina zvaničnih diplomatskih odnosa SAD-a i Srbije, JP Pošta Srbije u saradnji sa ambasadom SAD u Beogradu, 15. oktobra 2021. godine emitovaće dve prigodne poštanske marke u formi bloka, saopšteno je danas iz Pošte Srbije.

Kako bi motivi ove važne emisije prigodnih poštanskih maraka u što većoj meri oslikali one vrednosti, simbole i ljude koji se u javnosti Srbije doživljavaju kao najsnažnija veza Srbije i SAD, Pošta Srbije, ambasada SAD u Beogradu i kompanija Rakuten Viber organizuju glasanje putem aplikacije Vajber za najbolji predlog za prigodnu poštansku marku.

Više od milion i sto hiljada članova zajednice Viber Srbija biće u prilici da glasa u posebnoj anketi za jedan od pet predloga koje su izradili profesionalni autori poštanskih maraka JP Pošta Srbije.

Glasanje za članove zajednice Viber Srbija biće otvoreno od petka, 2. jula u 10 časova, na linku:
https://invite.viber.com/?g2=AQBVu8q0KVf4Zkelfn43SM9NYJwcy%2Fm0q94BSDhh6dFPiulWzg4Iat5S
MF5oDfew , a pobednik će biti proglašen u ponedeljak, 5. jula.

Pobedničko rešenje biće objavljeno i na zajednici Viber Srbija 5. jula posle 10 časova i 15. oktobra će se naći na poštanskoj marki kojom se slavi 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD, navodi se u saopštenju Pošte Srbije.

Tokom svečanog prijema povodom američkog praznika Dana nezavisnosti 4. jula, koji se organizuje u rezidenciji američkog ambasadora u Beogradu 2. jula, zvanice će biti u prilici da vide izložene predloge umetničkih dela autora poštanskih maraka Pošte Srbije i predloge izgleda emisije izradjenih na osnovu ovih umetničkih dela, kao i da glasaju za najbolji predlog.

Ovo je prvi put da Pošta Srbije u saradnji sa jednim diplomatskim predstavništvom u Beogradu i kompanijom Rakuten Viber organizuje ovakvo promotivno glasanje.

Masovnost glasanja, koju obezbedjuje aplikacija Vajber, dodatni je doprinos izgradnji boljih odnosa Srbije i SAD, a učešće gradjana doprineće izboru prigodne poštanske marke koja je najrelevantniji pokazatelj onih vrednosti koje danas spajaju Srbiju i SAD.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar