U trendu

Pošta Srbije potpisala sporazum o poslovnoj saradnji sa kompanijom DHL

Pošta Srbije i kompanija DHL potpisale su danas sporazum o saradnji koji će omogućiti da dostava i preuzimanje paketa DHL-a bude obavljeno kroz mrežu paketomata Pošte Srbije, saopštilo je to javno preduzeće.

Sporazum su potpisali vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević i generalni direktor „DHL Express Srbija“ Fion Heriot.

DHL će Pošti Srbije za korišćenje mreže paketomata, kako je navedeno, plaćati ugovorenu naknadu, a sporazum ne podrazumeva isključenje trećih lica, te su Pošta Srbije i DHL slobodni da zaključuju ugovore sa trećim licima bez obzira na potpisani sporazum.

Pošta Srbije izgradila je i upravlja mrežom javnih i privatnih pametnih pregradaka paketomata u Srbiji za dostavu do krajnjeg korisnika koji će sada biti na raspolaganju i kompaniji DHL.

Krovni sporazum o saradnji između Pošte Srbije i DHL-a potpisan je u septembru, čime su otvorena vrata novoj eri u pružanju logističkih i poštanskih usluga u Srbiji, pa će građani dobiti bržu i pouzdaniju dostavu, širi spektar usluga i bolju povezanost sa globalnim tržištima.

Pored toga, danas je Narodna banka Srbije, kako je navedeno, odobrila licencu za eNovčanik, koji će uskoro biti u primeni u Pošti Srbije, kako bi građani mogli da ga koriste za plaćanje usluga Pošte i druge finansijske usluge.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)