U trendu

Pošta Srbije predstavila marku povodom 85. god BG sajma

BEOGRAD – Prvi put na beogradskom Sajmu knjiga ove godine učestvuje i JP Pošta Srbije koja je na svom štandu danas predstavila prigodno izdanje poštanske marke povodom 85. Godišnjice postojanja Beogradskog sajma, a za sutra je najavljeno predstavljanje monografije Duška Radovića.

U pitanju je izdanje posvećeno 100. godišnjici od rođenja Duška Radovića, rekao je v.d. direktora JP Pošta Zoran Đorđević navodeći da su Pošte pokrovitelji tog izdavačkog poduhvata.

Osim predstavljanja monografije i izdanja prigodne poštanske marke, JP Pošta je za sve posetioce Sajma obezbedila šalter sa kog mogu da pošalju knjige na bilo koju adresu širom Srbije po simboličnoj ceni.

“Ideju su nam izneli ljudi koji dolaze na Sajam, kada kupuju knjige, a to su često velike količine, ne znaju gde da ih odlože ili odnesu kući. Odavde sada mogu da ih pošalju i nekome sa posvetom, kao poklon. Odziv je veliki, što znači da smo pogodili šta je potrebno i da je Pošta na pravi način izašla svima u susret”, rekao je Đorđević.

On je dodao da Sajam predstavlja važnu instituciju u Srbiji, u privredi, kulturnom i ekonomskom životu Srbije i da će prigodna marka proširiti znanje o tome da ova institucija proslavlja 85. rođendan.

“Ove godine simbolično 85 godina jedne institucije koja predstavlja vrlo važnu instituciju u privredi u kulturnom, u ekonomskom životu naše zemlje i svakako Pošta Srbije je na tu ideju izašla sa time da to obeleži prigodnom markom i da na neki način proširi to da i drugi građani znaju da Beogradski sajam koji je jedan od simbola Beograda proslavlja ove godine 85. godišnjicu”, rekao je Đorđević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar