U trendu

Pošta Srbije pustila u opticaj marke naprednih tehnologija

Pošta Srbije saopštila je da je danas pustila u opticaj poštanske marke pod nazivom „Digitalizacija“, a izdanje sadrži dve markice nominala 30 i 80 dinara, čime na prigodan način obeležava ostvareni napredak u razvoju digitalnih tehnologija i digitalizaciji u Srbiji.

Time, kako se navodi, Pošta podržava ukupne napore Srbije za ostvarivanjem višestrukih pozitivnih promena u društvenoj organizaciji i kvalitetu života gradjana.

„Neki od fenomena digitalizacije, povezivanje sa svim tačkama na planeti i svim ljudima i narodima sveta, digitalne kreativne industrije i nove platforme, kao nove mogućnosti za interakciju i učestvovanje, razvoj zajednice i lični razvoj svakog pojedinca, simbolično su prikazani na poštanskim markama ovog izdanja“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se digitalizacija u Srbiji sprovodi ubrzanim tempom, a prednosti savremenih tehnologija i alata koji proističu iz ovog fenomena, opredeljuju i Poštu Srbije da se u svom poslovanju i viziji budućeg razvoja prioritetno opredeljuje za inovativna tehničko-tehnološka i informatička rešenja.

Ona su, kako se navodi, zasnovana na digitalizaciji i zelenim tehnologijama, i najsavremenijim digitalnim platformama i uredjajima, koji će poboljšati pružanje usluga na domaćem i regionalnom tržištu i učiniti ih efikasnijim.

Na Dan Pošte Srbije 7. juna, počela je da radi i prva internet prodavnica u Pošti, e-Filatelija, modernog dizajna i funkcionalnosti, za naručivanje i kupovinu izdanja maraka i filatelističkih proizvoda Pošte Srbije, u zemlji i inostranstvu, na lak, brz i jednostavan način.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar