Pošta Srbije: Slanje i prijem novca iz Hrvatske za 30 min

Pošta Srbije će od danas omogućiti novu uslugu brzog, jednostavnog i sigurnog elektronskog prenosa novca i sa Hrvatskom, u cilju pospešivanja slanja otkupnih pošiljaka i elektronske trgovine.

Posle Francuske, Rusije, Belorusije, Ukrajine, Crne Gore, Bosne i Hercegovine odnosno Republike Srpske i Federacije BiH, Pošta Srbije je objavila da će pomenuta usluga biti moguća i sa Hrvatskom, uz poruku da Pošta Srbije i Pošta Hrvatske ovim direktnim transferom novca prate potrebe svojih korisnika i nude im dodatne pogodnosti pred početak turističke sezone, navodi se u saopštenju Pošte.

U Srbiji se slanje i prijem novca obavlja u dinarima, a u Hrvatskoj u kunama, prema važećem kursu koji primenjuju poštanske uprave.

Uplaćene uputnice, maksimalnog iznosa do 1.500 evra, biće dostupne za isplatu u roku od najviše 30 minuta, u bilo kojoj pošti na području Hrvatske ili Srbije.

U saopštenju se navodi i da je cena usluge znatno niža u odnosu na cene sličnih usluga na našem tržištu, i dodaje da za ovaj način transfera novca korisnicima nisu potrebni ni devizni račun, ni popunjavanje obrazaca, kao ni dodatna dokumentacija, već samo da poseduju važeću ličnu ispravu.

Takođe je saopšteno da transakcije podržava bezbedna i zaštićena informatička mreža.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.