U trendu

Pošta Srbije: Uskoro finale promocije poštanske marke

BEOGRAD – Pošta Srbije saopštila je danas da će finale promocije poštanske marke Srbije, kandidata u glasanju za najlepšu marku Evrope, biti održano u narednim danima u više gradova i pozvala građane da glasaju da poštanska marka naše zemlje pobedi na evropskom takmičenju.

Iz Pošte Srbije navode da će promocija poštanske marke Srbije u glasanju za najlepšu marku Evrope biti održana 7. septembra u Nišu, 8. septembra u Novom Sadu i 9. septembra u Kragujevcu.

Podsećaju da izbor za najlepšu poštansku marku Evrope traje još samo četiri dana, do 9. septembra, te da su za nacionalnog kandidata na tom takmičenju opredelili marku pod nazivom „Drekavac“, čiji dizajn je delo svetski poznatih fotografa braće Zamurović.

Marka je urađena u okviru ovogodišnje teme takmičenja – Priče i mitovi u formi prigodnog bloka sa jednom markom nominale 85 dinara, na kojoj je predstavljeno biće iz mitologije Južnih Slovena, naročito zastupljeno u mitologiji Srba – drekavac.

Na takmičenju koje se sprovodi pod pokroviteljstvom Asocijacije javnih poštanskih operatora PostEvropa (PostEurope), učestvuju poštanski operatori zemalja članica iz cele Evrope.

Najlepša marka Evrope bira se glasovima publike i stručnog žirija, a izbor publike otvoren je za javnost i na njemu mogu učestvovati svi zainteresovani građani.

Pošta Srbije svake godine u okviru programa izdavanja prigodnih poštanskih maraka izdaje emisiju EVROPA, kao jedno od najznačajnijih i najpopularnijih izdanja, kojim učestvuje na izboru za najlepšu marku Evrope, navodi se u saopštenju.

Pošta Srbije je pozvala građane da učestvuju u izboru najlepše marke Evrope i da daju svoj glas za marku Pošte Srbije na adresi http://www.posteurop.org/europa2022.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar