Postavljen kamen temeljac za Delta Planet Niš

NIŠ – Postavljanjem kamena temeljca danas je u Nišu svečano počela izgradnja šoping mola Delta Planet, a kamen temeljac su postavili Mladi lideri Delta Holdinga.

Na lokaciji između Bulevara Nemanjića i Ulice Blagoja Parovića biće izgrađen objekat na dve etaže, sa parkingom za 850 vozila.

Kako je najavljeno, ideja je da budući šoping mol posetiocima ponudi nove internacionalne, ali i i domaće brendove ali i dosta zabavnog sadržaja- od prvog 4DX bioskopa u Nišu do restorana i kafića.

Velika pažnja biće posvećena inovativnim rešenjima koja će štedeti energiju.

Generalni direktor Delta Real Estate Grupe Zorana Burlić rekla je da Delta time nastavlja veliki investicini ciklus koji je započeo gradnjom hotela InterContinetal u Ljubljani, nastavljen Delta Planetom u Banjaluci, a zatim i u Varni.

„Ponosni smo zbog toga što smo vodeća regionalna kompanija u oblasti nekretnina. Izgradili smo 180.000 kvadrata prošle godine, a ove godine otvorili smo još dva gradilišta“, rekla je Burlić.

Navela je da se trenutno gradi Indigo hotel u Beogradu, kao i poslovna zgrada Delta House, takođe u Beogradu.

Sve to našu kompaniju čini bez sumnje najvećim regionalnim investitorom u oblasti nekretnina, istakla je ona.

Burlić je kazala da će na izgradnji objekta u Nišu biti angažovano 700 radnika, a nakon otvaranja objekta biće i 1.500 novih radnih mesta.

„Verujemo da će ovo postati novi centar grada Niša i da će ovaj grad dobiti moderan centar sa svim stranim, ali i domaćim brendovima i imati sve ono što imaju gradovi poput Beograda, Banjaluke“, rekla je Burlić.

Dodala je da je ideja da u njemu bude što više sadržaja za odmor i kvalitetno proveden vikend za sve generacije.

Ona ja najavila da je plan kompanije da u narednim godinama investira oko 400 miliona evra što će doneti izgradnju 370.000 kvadrata poslovnog prostora.

Asistent za projektovanje i izgradnju Dina Stefanović rekla je da će Delta Planet Niš imati površinu od 40.000 kvadrata, a ukupna vrednost ove investicije je 70 miliona evra.

Inovativnost Delta Planeta ogledaće se u jedinstvenoj i atraktivnoj arhitekturi , specifičnim konstruktivnim rešenjima, energetskoj efikasnosti, koja podrazumeva punjače za električna vozila i solarne klupe, rekla je ona i dodala da će takođe sadržaji biti prilagođeni mladima.

Na izgradnji objekta u Nišu angažovano je više domaćih kompanija, generalni izvođač radova je „Tehnogradnja“, stručni nadzor obavlja „Projektinžinjering“ iz Niša, odgovorni projektant je „Dizajn arhitektura“, a autor projekta je Ivana Letić iz kompanije Delta Real Estate.

Otvaranje Delta Planeta u Nišu planirano je za proleće naredne godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.