U trendu

Pošte Srbije i Severne Makedonije intenziviraju saradnju

Vršilac dužnosti direktora JP Pošta Srbije Zoran Djordjević danas je, tokom radne posete Pošti Severne Makedonije, razgovarao sa generalnim direktorom te institucije Janijem Makradulijem, o mogućnostima i pravcima unapredjenja strateške saradnje pošta dveju zemalja i dogovorio osnove za potpisivanje memoranduma o saradnji uskoro u Beogradu.

Djordjević se potom sastao i sa članovima Upravnog odbora Pošte Severne Makedonije, a zatim obišao prostorije glavnog poštanskog centra u Skoplju, navedeno je u saopštenju.

„Republika Srbija i Republika Severna Makedonija su poslednjih godina intenzivirale prijateljstvo i saradnju, kao i komunikaciju medju najvišim zvaničnicima. Upravo ovakav odnos doprinosi boljitku u regionu i stoga pošte Srbije i Severne Makedonije aktivno rade na razvoju novih zajedničkih projekata i operativnim planovima, koji će omogućiti unapredjenje poštansko-logističkih usluga, razmenu stručnjaka i informacija i prenošenje primera dobre prakse“, kazao je Djordjević.

On je istakao da je zajednički cilj čvršće povezivanje gradjana i privreda dve zemlje.

Podseća se da su dogovori nedavno postignuti i sa javnim poštanskim operatorima Republike Srpske i Slovenije, potpisivanjem protokola o poslovnoj saradnji sa Poštom Srpske i definisanjem okvira buduće tehničke saradnje sa Poštom Slovenije na realizaciji projekata na polju digitalizacije, koja je i jedan od prioriteta Vlade Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.