Pošti Srbije dodeljen Zlatni sertifikat za upravljanje kvalitetom

Medjunarodni biro Svetskog poštanskog saveza (SPS) dodelio je Pošti Srbije Zlatni A sertifikat za upravljanje kvalitetom u medjunarodnom poštanskom saobraćaju, saopšteno je danas.

Taj sertifikat najvišeg je ranga i važi od 17. decembra 2020. do 16. decembra 2023. godine, uz godišnje potvrdjivanje održanja standarda.

Garant je ispunjavanja najviših medjunarodnih standarda i propisa u medjunarodnom poštanskom saobraćaju – da se prijem, prerada, prenos i uručenje poštanskih pošiljaka obavlja u potpunosti u skladu sa definisanim aktima i po najvišim standardima SPS.

„Dobijeno priznanje veoma je važno za Poštu Srbije i njene zaposlene, koji kontinuirano vredno rade na pružanju kvalitetnih usluga, kako u domaćem, tako i u medjunarodnom poštanskom saobraćaju. Provera i potvrda kvaliteta pružanja usluga i dobre prakse u medjunarodnom saobraćaju, dobra je osnova za sva buduća unapredjenja, kako bismo i ostali u društvu najboljih na globalnom nivou“, rekla je vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Mira Petrović.

Postupak sertifikacije trajao je duže od godinu dana, a posebno je pozitivno istaknuto učešće Pošte u medjunarodnim projektima upravljanja kvalitetom, korišćenje medjunarodnih standarda ISO 9001, S42, S10, organizacija dostave na kućnu adresu širom zemlje, sistem komunikacije sa korisnicima i dobra saradnja sa Upravom carina, saopštila je Pošta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.