U trendu

Potpisan memorandum o saradnji poslovnih zena SRB i UAE

DUBAI – Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS) sarađivaće intenzivnije na povezivanju i umrežavanju preduzetnica iz Srbije sa predstavnicama poslovnih žena Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), potvrđeno je potpisanim memorandumima o saradnji.

PKS je saopštila da su memorandume u Biznis habu Srbije u Dubaiju potpisale direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić sa predsednicom Saveta poslovnih žena Emirata Faridom Al Avadi, Amnom Kalifa Al Ali, predsednicom Saveta poslovnih žena Privredne komore Adžman i predsednikom Privredne komore emirata Um Al Kuvain, Jusefom Kalfan Tahonom.

„Ovim memorandumima otvaramo vrata našim preduzetnicama i poslovnim ženama da se lakše, brže i kvalitetnije umrežavaju sa poslovnim ženama iz Emirata“, istakla je Simanić i najavila povezivanje i sa drugim ženskim poslovnim asocijacijama u UAE.

Prema njenim rečima, planirane su i zajedničke aktivnosti sa poslovnim ženama UAE usmerene na edukaciju, razmenu znanja i iskustava, kako bi se srpskim preduzetnicama olakšalo pozicioniranje na tržištu Emirata.

„Organizovaćemo niz zajedničkih događaja i B2B sastanaka naših poslovnih žena sa poslovnim ženama UAE u januaru, kada je u okviru Svetske izložbe Ekspo 2020 Dubai planirana nedelja ženskog preduzetništva. Smatramo da će to značajno doprineti unapređenju međusobne saradnje“, dodala je Simanić.

Istakla je da naše preduzetnice od preduzetnica iz Dubaija i UAE mogu da nauče kako da budu što inovativnije, jer ulaganjem u inovacije njihovi biznisi mogu biti konkurentniji na tržištu, a samim tim i održivi na duži rok.

I preduzetnice iz UAE mogu, takođe, da ostvare odlične poslovne kontakte sa našim preduzetnicama i plasiraju svoje proizvode i usluge na tržište Srbije.

Privredna komora Srbije je, kako navode iz PKS, prepoznala žensko preduzetništvo kao snažan resurs novog zapošljavanja zbog čega je pre nekoliko godina, u okviru Sektora preduzetnistva PKS, formirana Sekcija za žensko preduzetnistvo kako bi osnažili dame i podstakli ih da počinju sopstveni biznis.

Ova Sekcija okuplja veliki broj preduzetnica, vrlo uspešnih poslovnih žena, ali i onih koje još razvijaju svoje biznise a koje upravo od svojih koleginica mogu, kroz primere dobre prakse, mnogo da saznaju i unaprede svoje poslovanje, navodi se u saopštenju PKS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.