U trendu

Potpisan protokol o saradnji Srbije i Izraela u agraru

BEOGRAD – Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ambasadorka Izraela Alona Fišer Kam potpisali su danas protokol o saradnji u oblasti agrara i primeni najsavremenijih tehnologija i rešenja.

Ministar je nakon potpisivanja Protokola resornog ministarstva sa Izraelskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju (MASHAV) rekao je da je ta saradnja veoma važna i da je time otvoren prostor za investicije izraelskih kompanija u prerađivačkom sektoru, sistemima za navodnjavanje, primeni najsavremenijih tehnologija.

„Izraelske kompanije su osvedočeni majstori i šampioni ovakvih investicija i novih tehnologija. Za Srbiju će biti jako važan ulazak ovih kompanija u sektor agrara, jer tu možemo da transferišemo najbolja znanja“, rekao je ministar.

Istakao je da ako ima smisla učiti od nekog ko je najbolji u ovim oblastima, to su izraelske kompanije, kako startap, tako i velika preduzeća koja su, navodi, spremna da prenesu i znanja, novac i kapital na prostor Srbije.
Ambasadorska Izraela Alona Fišer Kam rekla je da je veoma počastvovana potpisivanjem današnjeg protokola o saradnji.

Ona je naglasila da je jačanje saradnje u ovim oblastima veoma važno i da otvara vrata za dalju saradnju i jačanje veza dve zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.