Potpisan ugovor o izgradnji hotela „Hajat“ u Novom Sadu

NOVI SAD – U novosadskom hotelu „Park“ danas je potpisan ugovor o izgradnji i razvoju tog hotela koji će tom rekonstrukcijom postati deo lanca „Hajat ridžensi“ hotela.

Prema rečima investitora i direktora „Inobačke“, Vukajla Babića, posebna pažnja biće usmerena ka očuvanju banjskog dela, kako bi on ostao autentičan i u duhu Jodne banje koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela.

„Biće to moderan i dinamičan hotel, imaće 235 prostranih hotelskih soba i razvijene tri komponente. Banjska komponenta je izuzetno bitna, u nju ulažemo i nju razvijamo. Pored ove, druga bitna komponenta u ovom hotelu na koju ćete moći da računate je restoransko-ugostiteljska komponenta“, rekao je Babić.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić ističe da će ovim projektom biti otvoreno 250 novih radnih mesta i da ova investicija predstavlja prekretnicu u razvoju ove grane privrede, kao i da će Novi Sad dobiti najveći kongresni centar, izgrađen na 1.900 metara kvadratnih za gotovo 1000 ljudi.

„Realizacijom projekta izgradnje hotela ‘Hajat’ snažno razvijamo i gradimo upravo ono što je godinama unazad prepoznato kao velika potreba našeg Novog Sada“, naveo je Đurić.

U izgradnju ovog hotelsko-poslovnog kompleksa biće uloženo 107 miliona evra, a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović dodaje da u budućnosti slede brojni projekti koji će se nastavljati na potencijale ovog projekta.

„Moramo da se borimo na sve načine da taj kontinuitet zadržimo, da bismo svake godine imali ekonomski rast koji će omogućiti investiranje ne samo u hotelske i turističke sadržaje već u investiranje uopšte“, rekao je Mirović.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali i potpredsednik za razvoj kompanije „Hajat Internešnl Group“ Takuja Aojama, kao i državni sekretar Ministarstva turizma i omladine Uroš Kandić.

Čitav kompleks biće baziran na korišćenju obnovljivih izvora energije važnih za očuvanje životne sredine, a otvaranje je planirano 2026. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com