U trendu

Potpisan ugovor o prodaju objekta Radničkog univerziteta

NOVI SAD – Zgrada Radničkog univerziteta u Novom Sadu neće više podsećati na teška i ružna vremena, već će biti simbol novog doba i četvrte industrijske revolucije, poručio je danas novosadski gradočelnik Miloš Vučević posle potpisivanja ugovora o prodaji tog gradskog objekta „Vega IT Sourcingu“.

Gradonačelnik je dodao da je ponosan što je posle više od dve decenije pokrenuto rešavanje pitanja zgrade Radničkog univerziteta, naslednika nekadašnjeg Narodnog univerziteta, navodi se u saopštenju.

Dodao je da je u arhitektonskom i obrazovnom smislu reč o objektu od posebne važnosti za Novi Sad, kao i da je do vlasništva nad njim gradska vlast došla uz podršku republičke.

„Imali smo sreću da je novosadska, a svetska, firma bila spremna na ovakav poslovni poduhvat i to u veoma izazovnim vremenima. Njihova ostvarenja u poslednjih 13 godina su dokaz da dobro odmeravaju svaki potez. Siguran sam da će uraditi najbolji projekat za zgradu Radničkog, i da će taj objekat zasijati novim sjajem“, rekao je Vučević.

On je naglasio da će Grad Novi Sad parterno urediti okolinu zgrade i dodao da mu je drago da će „Vega IT Sourcing“ zadržati prostor u „Aleksandrovoj“ zgradi.

“ Želimo im da pronađu svoje mesto i u naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu“, rekao je gradonačelnik.

Objekat Radničkog univerziteta plaćen je 5.265.000 evra i taj novac će Grad uložiti u poboljšanje kvaliteta života Novosađana u raznim aspektima kao što su obrazovni, komunalni kapaciteti, socijalna zaštita, kultura i sport, najavio je gradonačelnik.

Direktor „Vega IT Sourcinga“ Vladan Ostojić rekao je da je zgrada Radničkog velika odgovornost velika odgovornost ne samo zbog veličine investicije već i zbog značaja koji ima u Novom Sadu.

“ Veoma smo uzbuđeni i u sledeće dve godine potrudićemo se da joj damo novo ruho. Na turističkim mapama Novog Sada, objekat Radničkog univerziteta ima posebno mesto, a cilj nam je da napravimo nešto jako lepo i za našu kompaniju i za grad“ – naglasio je Ostojić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar