U trendu

Potpisani ugovori za još 65 kuća u selima Srbije

BEOGRAD – Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je danas da će svaki mladi čovek u Srbiji koji želi da živi na selu imati priliku da tamo i dobije svoj krov nad glavom i pozvao mlade da potraže kuće u selima za čiju kupovinu će država obezbediti sredstva.

Krkobabić je u Palati Srbija, nakon potpisivanja ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu prvih 65 seoskih kuća sa okućnicom u ovoj godini, rekao da će im država u narednom periodu pomoći i da počnu da privređuju, saopštilo je Ministarstvo za brigu o selu.
Krkobabić je danas potpisao trojne ugovore sa gradonačelnicima odnosno predsednicima opština, na čijim se teritorijama nalaze kuće i sa dobitnicima bespovratnih sredstava za kupovinu tih kuća.
Jedna od potpisnica ugovora Anastasija Čakarević, koja će sa svojim partnerom živeti u mioničkom selu Planinica, rekla je da je ovo podstrek mladim bračnim parovima i porodicama da odluče da žive na selu u zdravom i prirodnom okruženju.
Predsednik opštine Mionica Boban Janković izjavio je da će lokalna samouprava rado podržavati mlade da se osamostale i zasnuju svoje porodice na selu i pohvalio Krkobabićevu ideju o rešavanju stambenog pitanja ovih mladih ljudi.
U 65 do sada dodeljenih seoskih kuća, koje se nalaze na teritoriji 17 opština, živeće osam mladih poljoprivrednika, 12 samohranih roditelja i 45 porodica.

Zamenik predsednika komisije za ocenu i kontrolu realizacije projekta Milan Prostran, rekao je da je komisija veoma zadovoljna odzivom i da bi ovaj program trebalo da traje dugo, bar 10 i više godina.
Za ovu namenu je u ovogodišnjem republičkom budžetu predviđeno 500 miliona dinara, a najveći dozvoljeni iznos po jednoj kući je 1,2 miliona dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar