U trendu

Potpisano pet ugovora u ogranku TE-KO Kostolac

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da je potpisala pet ugovora ukupne vrednosti 1,8 milijardi dinara kojima se obezbedjuju usluge za ogranak Termoelektrane i kopovi (TE-KO) Kostolac.

Ugovore je potpisao vršilac dužnosti EPS-a Milorad Grčić s preduzećima Autotransport, Georad, Proizvodnja, remont i montaža mašina i opreme i Kostolac–usluge.

Dodaje se da su ugovori potpisani za usluge prevoza zaposlenih, robe i materijala, angažovanje pomoćne mehanizacije i održavanja vozila, kao i usluge remonta i tekućeg održavanja osnovne rudarske mehanizacije i termoenergetskih postrojenja.

„Potpisivanjem ugovora obezbediće se i izrada i dorada mašinskih delova u termoelektranama u Kostolcu, usluge obezbedjenja objekata, održavanje i rukovanje drenažnim sistemima na površinskim kopovima, kao i geološki radovi“, navodi se u saopštenju.

Grčić je kazao da ugovorima garantuju stabilnost EPS-u i obezbedjuju posao za zaposlene u tim preduzećima naglasivši da EPS-ov ogranak TE-KO Kostolac sada može da računa na sigurno obavljanje važnih poslova, poput remonta i održavanja mehanizacije i drenažnih sistema, geoloških radova, kao i obezbeđenja i prevoza.

Prema njegovim rečima, dodatne garancije i sigurnost daje i Vlada Srbije koja će kao vlasnik, usvajati plan poslovanja i završni račun za svako od ovih preduzeća pojedinačno.

Direktor Autotransporta Perica Mojović kazao je da veliki značaj ugovora, jer je njima obezbedjen posao za više do 2.000 radnika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar