U trendu

Potpredsednik EBRD Piju dolazi u Srbiju 13. juna-novi ugovori

BEOGRAD – Potpredsednik Evropske banke za obnovu i razvoj Alen Piju boraviće u zvaničnoj poseti Srbiji od 13. do 16. juna gde će se sastati sa predstavnicima vlasti i klijentima EBRD-a iz javnog i privatnog sektora i potpisati nove ugovore o kreditima za projekte.

EBRD je saopštila da je do danas u Srbiji investirala 7,3 milijarde evra, od čega samo prošle godine pola milijarde.

Piju će potpisati sa bankama nekoliko ugovora o kreditima, uključujući novo finansiranje za mala i srednja preduzeća, kao i drugu tranšu državnog kredita za projekat izgradnje regionalnih deponija.

„Ova poseta će biti prilika da razgovaramo o tekućim i potencijalnim budućim investicijama sa vlastima i klijentima iz privatnog sektora. Takođe ću ponoviti snažnu podršku EBRD-a zelenoj agendi Srbije, poboljšanju transportnih veza sa regionom i EU, izgradnji moderne ekološke infrastrukture, kao i našu podršku privatnom sektoru i malim i srednjim preduzećima, u partnerstvu sa lokalnim komercijalnim bankama“, rekao je Piju.

EBRD je navela da je do sada uložila više od 15 milijardi evra u Zapadni Balkan i da će nastaviti da ulaže više od milijardu evra u region svake godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar