U trendu

Poziv skolama da se takmice u poznavanju prava potrosaca

BEOGRAD – Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo je danas srednje škole u Srbiji da se do 30. septembra prijave za učešće na takmičenju Upoznaj svoja potrošačka prava.

Kako je objavljeno na sajtu ministarstva, takmičenje uključuje kreiranje kratkog video-spota kojim se promovišu prava potrošača u Srbiji i Evropskoj uniji.
Na takmičenje mogu da se prijave timovi od po troje učenika i jednog nastavnika a jedna škola može da prijavi najviše jedan tim.

Takmičarski rad bi trebalo da promoviše prava potrošača i istakne značaj i relevantnost poznavanja prava potrošač u svakodnevnom životu.
Pobednici će biti proglašeni 25. oktobra, tokom Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava u Beogradu.
Takmičenje sprovodi Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Tvining projektom „Dalje jačanje zaštite potrošača u Srbiji u novim tržišnim uslovima“.
Cilj takmičenja je podizanje svesti o pravima potrošača kod učenika srednjih škola i podsticanje mladih da upoznaju i primenjuju svoja potrošačka prava u svakodnevnom životu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.