U trendu

Predložena saradnja Telekoma i Telenora u skladu sa zakonom

BEOGRAD – Telekom je zvanično obavešten od Komisije za zaštitu konkurencije da je predložena saradnja sa kompanijom Telenor odobrena od strane ovog regulatornog tela i da je u skladu sa svim pozitivnim zakonskim propisima, saopštio je Telekom.
Precizira se da su se na ovaj način stekli uslovi da ugovor koji su kompanije predložile stupi na snagu.

„Podsećamo da je saradnja Telekoma i Telenora urađena u skladu sa najboljim evropskim standardima i podrazumeva iznajmljivanje Telekomove optičke infrastrukture Telenoru i distribuciju sadržaja, po komercijalnim i potpuno neekskluzivnim uslovima“, navodi se u saopštenju.

To, dodaje se, znači da Telekom Srbija može da iznajmljuje svoju infrastrukturu i drugim učesnicima na tržištu, a Telenor može da kupuje sadržaje od koga god želi, jer ugovor nije restriktivan ni u jednoj svojoj tačci.

Ovim ugovorom značajno se liberalizuje tržište telekomunikacija u Srbiji i on donosi brojne pogodnosti, pre svega korisnicima koji će sada imati veću mogućnost izbora čije usluge žele da koriste, a istovremeno pospešuje konkurenciju i inovacije u telekomunikacionoj industriji, navodi se u saopštenju.
Dodaje se da Telekom nastavlja da sprovodi svoju strategiju čiji je cilj pozicioniranje kompanije kao lidera u regionu i šire.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.