U trendu

Predstavljanje tri aktuelne teme iz oblasti finansija za mlade danas u PKS

BEOGRAD – Konferencija „Finansijska pismenost mladih“ na kojoj će biti predstavljene tri aktuelne teme za mlade iz oblasti finanasija i to finansiranje startap projekata, dugoročna štednja i digitalna imovina biće održana danas u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Ispred PKS prisutnima će se obratiti Katarina Ocokoljić, zatim direktorka Kancelarije za mlade Grada Beograda Milica Papić, kao i državni sekretar Ministarstva finansija Srbije Saša Stevanović, nakon čega će, kako je najavljeno iz PKS, uslediti panel diskusije.

„Na ideju o organizovanju ove konferencije došli smo pre svega zbog široko rasprostranjene sklonosti mladih ka precenjivanju svoje sposobnosti predviđanja budućnosti, koja ih neretko dovodi do toga da ulaze u finansijske rizike. Razumevanje karakteristika pojedinih finansijskih koncepata svakako će doprineti poboljšanju njihove sposobnosti finansijskog planiranja“, rekla je Papić, kako je saopšteno iz PKS.

Ona je dodala da je opšte poznato da će buduće generacije biti daleko više i mnogo ranije suočene sa donošenjem finanansijskih odluka, tako da će konferencija ovakvog usmerenja omogućiti mladima da steknu određena znanja kako bi informisano donosili odluke o svojim finansijama u budućnosti, a na taj način i bili nosioci procesa širenja finansijske kulture među mladima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar