U trendu

Predstavnici privrednih komora regiona sutra u Zagrebu

Predsednici privrednih komora regiona, okupljenih u Komorskom investicionom forumu, sastaće se sutra u Zagrebu, kako bi razgovarali o jačanju sektora malih i srednjih preduzeća Zapadnog Balkana, saopštila je danas Privredna komora Srbije.

Na skupu će učestvovati i visoki predstavnici Evropske komisije i Evrokomora. Domaćin je Hrvatska gospodarska komora uz podršku Evropske trening fondacije i Centra jugoistočne Evrope za razvoj ljudskih resursa i preduzetništva (SEECEL).

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež najavio je da će glavna tema razgovora biti podsticanje razvoja malih i srednjih preduzeća.

On je podseti da su više od 95 odsto članica komora mala i srednja preduzeća koja treba da jačaju konkurentnost u procesu evropskih integracija, za šta se očekuje pomoć iz IPA fondova Evropske unije.Ukazao je da će komore u narednom periodu morati da se aktivnije uključe u pružanju odgovora na migrantsku krizu, pitanje izbeglica, ali i povratnika i njihove ekonomske integracije.

Na marginama skupa u Zagrebu predvidjeno je da predsednici privrednih komora regiona razgovaraju sa potpredsednikom Evropske komisije Valdisom Dombrovskisom i državnim zvaničnicima Hrvatske.

 

 

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar