U trendu

Predstavništvo Privredne komore Srbije u Izraelu počelo sa radom

Predstavništvo Privredne komore Srbije (PKS) počelo je sa radom u Izraelu, u Jerusalimu, a njegov glavni zadatak biće da ojača veze izmedju privrede, trgovine i nauke izmedju dve zemlje, saopšteno je danas.

Kako se navodi u saopštenju PKS, interesovanje za saradnju dve privrede se ogleda u gotovo svim privrednim granama, a naglasak je stavljen na IKT sektor, start-ap konsalting, zdravstvo, poljoprivredu i prehrambenu industriju.

Namenska industrija, sajber, IKT usluge, tretman otpadnih voda i turizam, takodje su visoko kotirani za partnerstvo, dodaje se u saopštenju.

„Podsticanje izraelskih investicija, u sektoru nekretnina, obnovljive energije, rukovodjenju vodnih resursa, životne sredine, infrastrukture, transporta, uz povećanje izvoza iz naše zemlje u Izrael nesumnjivo će biti glavni zadaci Predstavništva“, rekao je direktor predstavništva Aleksandar Nikolić.

Svečano otvaranje Predstavništva, koje se nalazi u kompleksu Margalit start-ap siti (JVP) u Jerusalimu, planirano je za novembar u prisustvu predsednika PKS Marka Čadeža.

Otvaranje tog predstavništva najavljeno je pre godinu dana na potpisivanju Vašingtonskog sporazuma, a biće ukupno sedmo predstavništvo PKS u svetu.

Ove godine dve zemlje obeležavaju i 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.