U trendu

Prekinut silazni trend BELEX indeksa

BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze zabeležili su danas zaokret i prekinuli silazni trend, dok je investiciona aktivnost na tržištu akcija opala u odnosu na utorak.

Ukupan promet na trgovanju je iznosio približno 17,3 miliona dinara (oko 146,8 hiljada evra).

Indeks BELEX 15 se oporavio za četvrtinu procenta na 823,43 poena, a BELEXlajn je registrovao neznatnu korekciju naviše i zaključio dan na nivou od 1.660,07 poena.

Kompanija „Dunav osiguranje“ je ostala u fokusu investitora. Istrgovana je za 14,1 milion dinara, ali uz pad cene za 2,5 posto na 1.210 dinara.

Akcije vranjskog proizvođača grejnih tela i štednjaka Alfa plama su takođe potonule, i to za 2,0 procenta na 24.500 dinara uz promet od 1,7 miliona dinara, dok je Aerodrom „Nikola Tesla“ bio jedini dobitnik dana s rastom vrednosti od gotovo 1,7 odsto na 1.522 dinara, uz realizaciju od 1,0 milion dinara.

Fintel energija se zadržala na nivou od 620 dinara po akciji, koje su isprometovane za 0,1 milion dinara, dok je preferencijalna akcija Komercijalne banke zaključila trgovanje u velikom padu od skoro 5,3 posto na 3.600 dinara, uz promet od 0,1 milion dinara.

Trgovinska aktivnost na MTP tržištu je bila izuzetno slaba.

Strani investitorI su imali zanemarljivo učešće u ukupnom prometu na tržištu akcija.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar