U trendu

Prelazni režim za oporezivanje frilensera biće produžen

BEOGRAD – U Palati Srbije danas je održan sastanak Radne grupe za pripremu predloga kojim se rešava status frilensera, a na kome je postignut dogovor o produženju prelznog režima.

Učesnicima je preneta informacija da je sa udruženjima frilensera dogovoreno da postojeći model oporezivanja nastavi da se primenjuje do stupanja na snagu novih pravila.

S tim u vezi, postignut je dogovor o produženju prelaznog režima, koji daje dodatni prostor i vremenski period za pripremu predloga nove regulative, u čijoj će pripremi učestovati sve zainteresovane strane, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Kako se navodi, na sastanku je pokušano da se tačno definiše pojam „frilenser“ i kako ga najjednostavnije prepoznati u domaćem zakonodavstvu. Takođe, bilo je reči i o zakonskoj regulativi ove delatnosti u zemljama Evropske unije, kao i u zemljama regiona.

Radnoj grupi priključeno je i treće udruženje frilensera, što znači da ovu radnu grupu sada sačinjavaju tri udruženja frilensera, kao i predstavnici vlade, Ministarstva finansija, Poreske uprave, Narodne banke Srbije i nevladinog sektora.

Sledeći sastanak Radne grupe za pripremu predloga kojim se rešava status frilensera zakazan je za petak, 26. novembar 2021. godine, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.