U trendu

Premijer Kine na sastanku ŠOS pozvao na produbljivanje regionalne saradnje

Kineski premijer Li Kećijang pozvao je na produbljivanje regionalne saradnje, na 19. sastanku Saveta šefova vlada država članica Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) u Pekingu, objavila je Kineska medijska grupa (CMG).

Sastanak, sa Indijom kao zemljom domaćinom, održan je juče putem video-veze.

Li je istakao važnost stvaranja sigurnog i stabilnog okruženja za nacionalni razvoj, istovremeno nastavljajući produbljivanje saradnje ŠOS-a i cementiranje širokog konsenzusa postignutog medju članicama.

Pozvao je na inkluzivnu saradnju kako bi se poboljšala liberalizacija i olakšavanje trgovine i osigurala stabilnost industrije i lanca snabdevanja.

Ukazujući na vodeću ulogu tehnologije i inovacija, Li je predložio razvoj više mogućnosti za saradnju u industrijama u usponu, poput digitalne ekonomije, kako bi se ostvario ekonomski razvoj na visokom nivou i „zeleni oporavak“.

Premijer je rekao da Kina ostaje posvećena principu da su ljudi najvažniji u saradnji na prevenciji pandemije i razvoju vakcina, dodajući da će ta zemlja doprineti dostupnosti i pristupačnosti vakcine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.