U trendu

Prijave za Međunarodni KGH kongres do 25. jula

BEOGRAD – Međunarodni kongres i izložba o klimatizaciji, grejanju i hlađenju (KGH) biće održani u Beogradu od 30. novembra do 2. decembra u Belekspo centru, a radovi se mogu prijaviti do 25. jula.

Obaveštenje o prihvatanju biće poslato 5. avgusta, nakon čega će radovi moći da se dostave do 30. septembra, objavili su organizatori na sajtu Saveza mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije.

Teme kongresa i izložbe su metodi, tehnologije, tehnike, standardi i softveri namenjeni integralnom projektovanju, gradnji, tehničkom pregledu, ispitivanju, monitoringu i pametnom korišćenju energetski efikasnih i održivih zdravih novih zgrada i temeljno obnovljivim izvorima energije rehabilitacijom postojećeg urbanog građevinskog sektora.

Ciljevi manifestaciju su postizanje održivosti, bezbednosti, ozelenjavanja i prilagodljivosti urbanih sistema klimatskim promenama i otpornost na vremenske ekstreme i geološke poremećaje i u odnosu na izloženost rizicima terorizma, političkih ekstrema nekontrolisanih migracija i imigracija.

U okviru tri dana hibridnog kongresnog programa planirana su ključna predavanja, panel-diskusije, radionice, program za studente, sesije čije su teme zdravlje i ugodnost.

Takođe najavljene su sesije o obnovljivim izvorima, energetskim potrebama za grejanje, hlađenje i ventilaciju, potrošnji energije, skladištenju energije, inovativnim proizvodima za KGH i mnoge druge.

„Sistemi za KGH imaju zadatak da održe ugodnost i bezbednost korisnika zgrade. Komponente za grejanje, ventilaciju i klimatizaciju odgovorne su za klimu u prostoru i pravilan protok zdravog vazduha“, naveli su iz Društva za KGH Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.