U trendu

Prijave za poslodavce za dualno obrazovanje do 30. novembra

BEOGRAD – Poslodavci koji žele da se uključe u model dualnog obrazovanja za narednu školsku 2023/2024. godinu, mogu se prijaviti do 30. novembra, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Poslodavci se mogu prijaviti preko specijalizovanog veb portala Privredne komore Srbije http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ na kom kreiraju profil kompanije i podnose prijavu za uključivanje u model dualnog obrazovanja.
Iz PKS navode da broj obrazovnih profila koji su u ponudi za realizaciju po dualnom modelu raste iz godine u godinu, pa će za narednu školsku godinu, poslodavci moći da osim postojećih 65 obrazovnih profila, biraju kadrove i za šest novih.

Reč je o elektrotehničarima energetike, tehničarima dizajna grafike, tehničarima drumskog saobraćaja, nautičkim tehničarima rečnog smera, tapetarima-dekoraterima i cvećarima-vrtlarima.

Dodaju da podaci da više od 700 kompanija učestvuje u sistemu dualnog obrazovanja u Srbiji i da je kroz ovaj obrazovni sistem prošlo više od 10.500 učenika, pokazuju da je dualni model obrazovanja po meri privrede.
Poslodavci prilikom prijavljivanja podnose izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje i zahtev za akreditaciju a prateću dokumentaciju za akreditaciju Komori dostavljaju najkasnije do 15. decembra.

Zainteresovane kompanije mogu na internet stranicama https://pks.rs/ i https://dualnoobrazovanje.rs/ pronaći informacije koje su im neophodne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.