U trendu

Prijave za ucesce na nedelji turizma na Ekspo Dubai do 28. no

BEOGRAD – Privredna komora Srbije poziva zainteresovane privrednike da do 28. novembra prijave učešće na 5. tematskoj nedelji Svetske izložbe Ekspo 2020 Dubai posvećenoj turizmu, koja će biti održana od 7. do 15. januara.

Reč je o tematskoj sedmici pod nazivom „Putovanja i povezanost“, saopštila je PKS.

Poziv je namenjen svim kompanijama iz oblasti putovanja, smeštaja, hotelijerstva, uslužnih delatnosti u oblasti zabave, manifestacija, festivala, kulture, sporta, kongresnog turizma, izložbenih prostora, kao i svih vidova transporta ljudi i robe.

Zainteresovane kompanije treba da popune upitnike na engleskom jeziku i da ih pošalju na mejl turizam@pks.rs .

Upitnici i ostale neophodne informacije dostupni su na linku https://pks.rs/dubai-expo-2020 .

„U nedelji koja promoviše putovanja i turističku industriju, očekujemo potpisivanje nekoliko zvaničnih protokola između institucija Srbije i UAE, koji treba da unaprede ekonomsku i investicionu saradnju, ali i otvore nove poslovne mogućnosti. Kroz predstavljanje vinčanske kulture, srpskih velikana Nikole Tesle i Mihajla Pupina, kao i velikih sportista, Srbiju posetioci izložbe upoznaju kao modernu, atraktivnu i savremenu destinaciju sa izuzetnim prirodnim bogatstvima, geografskim položajem, tradicijom kvalitetnih festivala, bogatim noćnim životom i kultom dobrih domaćina koja nam uvek vraća turiste“, rekla je sekretarka Udruženja za turizam u PKS Tijana Maljković.

Paviljon je za mesec i po dana izložbe, dodaje, posetilo više od 255.000 posetilaca, što je odličan pokazatelj atraktivnosti samog paviljona i organizovanih sadržaja.

U privrednoj delegaciji Srbije biće predstavnici „receptivnog“ turizma, hotela iz cele Srbije, turističke agencije koje se bave odlazećim vidom putovanja, predstavnici kongresnog i manifestacionog turizma, nautičke privrede, ali i kompanije koje su patentirale nove softvere i platforme koji se za HOREKA industriju „izvoze“ iz naše zemlje.

Turistička organizacija Srbije priprema bogat promotivni program i nakon njihove prezentacije, biće zajednički organizovan poslovni susret naših predstavnika privrede sa velikim turoperatorima iz Emirata, ali i sa dalekih prekookeanskih tržišta.

Kroz promociju turizma i kulture Srbija može privući sve veći broj investitora, posetilaca, kongresa kao i veliki broj sportskih i kulturnih događaja koji donose veliku zaradu i privredi, i državi, dodaje Maljkovićeva.

„Prijavite se, budite ponosni član naše delegacije, predstavnik odabrane turističke privrede koja će predstavljati tu granu celom svetu u nedelji turizma, ubeležite nove poslovne pobede, ali i posetite izložbu koja će promeniti vaš pogled na svet, perspektivu promocije i frekvenciju poslovanja“, poručila je predstavnica PKS.

Pod sloganom „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“ u petoj tematskoj nedelji očekuje se da turistička industrija pokaže svoju energiju oživljavanja i ekpanzije kroz nove tehnologije, novi način putovanja i povezivanja nakon pandemije kovid 19.

Učešće na Svetskoj izložbi privrednicima iz Srbije omogućeno je uz povlašćene uslove koji obuhvataju besplatnu avio kartu (čarter let Beograd-Dubai-Beograd), besplatne lokalne transfere, smeštaj po povlašćenim cenama u odabranim hotelima, kao i besplatno korišćenje Haba Srbije u slobodnoj zoni Dubai South.

Svetska izložba „Ekspo 2020 Dubai“ počela je 1. oktobra 2021. i traje do 31. marta 2022. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.