U trendu

Privredna agencija Beča u petak se predstavlja u Beogradu

U Beogradu će u petak biti održana stručna konferencija „Susret Beograda i Beča“ na kojoj će biti predstavljene mogućnosti i podrška koju nudi Privredna agencija Beča kao preduzetnički kontakt-centar.

Cilj skupa koji organizuje Kancelarija Grada Beča u Beogradu – Eurocomm-PR jeste i razmena iskustava i primera dobre prakse iz oblasti preduzetništva, kao i povezivanje beogradske i bečke privrede sa posebnim akcentom na podršci koju pružaju naučno-tehnološki parkovi, biznis inkubatori i preduzetnički habovi.

O radu Privredne agencije Beča, koja pruža usluge besplatnog savetovanja, subvencionisanja, kao i pomoć prilikom pronalaženja poslovnog prostora, mogućih partnera u oblasti novih tehnologija i kreativne ekonomije, na skupu će govoriti član gradske vlade Beča zadužen za finansije, privredu i digitalizaciju Peter Hanke.

Jedna od ponuda te agencije je i tzv. Ekspat centar – uslužni centar za one koji planiraju da žive i rade u glavnom gradu Austrije.

Agenciju su 1982. godine osnovali Grad Beč, Privredna komora Beča, Unikredit banka i Erste banka u cilju promocije Beča kao medjunarodno konkurentne privredne lokacije.

Fokus agencije je na preduzećima iz oblasti humanih nauka, urbanih tehnologija, kreativne ekonomije, kao i komunikacione i informacione tehnologije.

Inače, Beč, koji je 2019. godine deseti put zaredom proglašen najboljim gradom za život u svetu, postaje i sve privlačniji privredni centar u Evropi.

Statistike pokazuju da je 2018. svoja sedišta u Beču otvorilo 221 internacionalno preduzeće, što za sam grad znači više od 230 miliona evra dodatnih investicija i gotovo 1.800 novih radnih mesta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.