U trendu

Privredni potencijali Vojvodine na sajmu u Frankfurtu

NOVI SAD – Na Sajmu automehanike u Frankfurtu prvi put se predstavljaju privredni potencijali Vojvodine u oblasti automobilske industrije i to na osnovu Sporazuma o zajedničkom nastupu na međunarodnim sajmovima između Pokrajinske vlade i osam gradova, Novog Sada, Pančeva, Subotice, Sombora, Kikinde, Zrenjanina, Vršca i Sremske Mitrovice.

Tim povodom, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović boravi u radnoj poseti Frankfurtu, u okviru koje je danas posetio objedinjen štand Vojvodine, na kome se predstavljaju Razvojna agencija Vojvodine, Privredna komora Vojvodine, Fakultet tehničkih nauka i domaće kompanije iz sektora automobilske industrije.

On je rekao da učešće na tom sajmu otvara značajne mogućnosti za promociju privrede naše zemlje i šansa je da se pronađu potencijalni investitori u oblasti automobilske industrije, koja je, kako kaže, prepoznata kao jedan od sektora sa najviše potencijala za razvoj Pokrajine.

Mirović je u izjavi nakon obilaska sajma podsetio i da je Pokrajinska vlada podržala model zajedničkog predstavljanja privrednika na međunarodnim sajmovima sa 50 miliona dinara, te najavio da će u narednim danima biti potpisan ugovor o novoj direktnoj investiciji u opštini Kula sa nemačkom kompanijom iz oblasti automobilske industrije.

„Sa nama su i gradovi Pančevo i Zrenjanin koji predstavljaju potencijale za nova ulaganja u indistrijskim zonama a čiju je izgradnju i opremanje finansirala Pokrajinska vlada“, rekao je predsednik Mirović
On je pozvao investitore da ulažu u Pokrajinu jer je, kako je rekao, Srbija danas zemlja stabilnosti i ekonomskog razvoja, a Vojvodina sigurno mesto za ulaganje.

Istakavši da je Nemačka među najznačajnijim partnerima Vojvodine, Mirović je podsetio da nemačke kompanije zapošljavaju 18.000 radnika u Pokrajini, te dodao da je robna razmena u prvih sedam meseci ove godine u odnosu na isti period prethodne godine povećana za oko 30 odsto.

„Naš cilj je da održimo nivo direktnih nemačkih investicija u pokrajini“, izjavio je predsednik Mirović.

Međunarodni sajam automehanike u Frankfurtu okuplja 1000 izlagača iz više od 30 zemalja i predstavlja najznačajniju smotru dostignuća u autoindustriji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.