U trendu

Priznanja “Miljenik potrošača” poznatim srpskim brendovima

BEOGRAD – Prvi put ove godine, u organizaciji udruženja „Moja Srbija“ i uz podršku Grada Beograda, dodeljena su priznanja „Miljenik potrošača“ za omiljene brendove na tržištu Srbije.

Titulu „Miljenik potrošača“ osvojili su brendovi – Plazma u kategoriji „Slatkiši“, Zlatiborac u kategoriji „Meso i mesne prerađevine“, Dijamant u kategoriji „Ulje, prilozi i prelivi“, Rubin za omiljena vina, Dunav osiguranje u kategoriji „Osiguravajuća društva“, kao i Pošta Srbije u kategoriji „Transport robe i putnika“, saopštilo je udruženje Moja Srbija.

Kao svoje omiljeno pivo potrošači su izabrali Zaječarsko, a u kategoriji „Nameštaj“ najviše glasova dobio je brend Forma Ideale.

Omiljena kafa potrošača je Nescafe, a u kategoriji „Kućna higijena“ najviše glasova dobio je Persil.

U konkurenciji za nagradu našlo se 1.500 brendova u 30 kategorija, a nominovani su najpoznatiji brendovi koji se mogu naći na tržištu Srbije, bez obzira na njihovo poreklo ili poreklo kompanije u čijem vlasništvu se nalaze.

U finalnom glasanju učestvovalo je 1.750 građana, održano je tokom marta i aprila, uz poštovanje svih epidemioloških mera, a organizovano je na teritorije Srbije metodom „lice u lice“, navodi se u saopštenju.

Priznanja „Miljenik potrošača“ dodeljuju se isključivo na osnovu glasova potrošača. Princip je zasnovan na iskustvu destogodišnjeg organizovanja akcije „Moj izbor“, tokom koga je stvoreno nepodeljeno poverenje, kako potrošača, tako i kompanija koje su bile uključene u akciju.

„Do sada smo u svojim aktivnostima isticali najbolje domaće proizvode i brendove, kao i najodgovornije kompanije i organizacije u našoj zemlji. Akcija „Miljenik potrošača“ logičan je nastavak naše kampanje, jer u njoj govorimo isključivo o kvalitetu“, rekao je Milan Ristić iz udruženja „Moja Srbija“.

Dodao je da se isticanjem najboljih podstiče zdrava konkurencija među kompanijama i njihova težnja za stvaranjem prepoznatljivog i prestižnog brenda u koje će građani imati poverenje, preneto je u saopštenju.

„Odluku o dobitnicima priznanja donose isključivo potrošači, jer kao krajnji korisnici, predstavljaju najkompetentniji i najstručniji žiri koji će odrediti, koji brendovi su najbolji na našem tržištu. Slušamo potrošače i gradimo uzajamno poverenje, jer budite sigurni, ako mi verujemo potrošačima i oni će verovati nama“, naglašava Ristić.

Akcija „Miljenik potrošača“ organizovana je u sklopu kampanje „Najbolje u Srbiji“, u okviru koje se odvijaju i akcije „Moj izbor“ i „Dobročinitelj“.

Dok je akcija „Moj izbor“ usmerena ka podsticanju razvoja domaće proizvodnje i promociji najboljih domaćih proizvoda, dok je cilj akcije „Dobročinitelj“ isticanje najodgovornijih kompanija i organizacija u našoj zemlji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.