U trendu

Priznanja NIS-u na takmicenju poslovne izvrsnosti

BEOGRAD – Kompanija NIS je na takmičenju u unapređenju i razvoju organizacione i poslovne izvrsnosti „Oskar kvaliteta“ osvojila peti nivo i dobila prestižno priznanje „Šampion izvrsnosti 2021.“, saopšteno je danas iz NIS-a.

Ovom prilikom, takođe, zameniku generalnog direktora NIS-a za petrohemijske poslove Goranu Stojilkoviću dodeljena je specijalna nagrada „Lider poslovne izvrsnosti“ za 2021. godinu.

Nagradu „Oskar kvaliteta“ dodeljuje Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede Republike Srbije.

NIS je prva kompanija koja je, od kako postoji ovo takmičenje, dva puta ponela titulu apsolutnog šampiona, a sada i titulu šampiona izvrsnosti.

Saopšteno je da je priznanje za šampiona izvrsnosti u ime kompanije primio zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije Vadim Smirnov.

„Ponosan sam na svoje kolege i na menadžment kompanije, koji se godinama suočava sa rizicima i rešava probleme efikasnim pristupom. Oni su skrenuli pažnju na to da su naše najveće bogatstvo ljudi, te da moramo da nastojimo da sačuvamo svako radno mesto“, kazao je Smirnov.

Istakao je da je NIS danas najbolja rafineriji u Srbiji i da je ponosan što se njegova kompanija može meriti sa firmama iz Rusije u toj oblasti.

Poručio je da je NIS, kao rafinerija koja uspešno posluje, svestan odgovornosti koje ima i najavio da će sledeće godine u fokusu ove firme biti ekologija i zelena tranzicija.

Uspeh kompanije NIS je utoliko veći, jer je istovremeno i zamenik generalnog direktora NIS-a za petrohemijske poslove Goran Stojilković poneo specijalno priznanje „Lider poslovne izvrsnosti“ za 2021. godinu.

„Biti lider u kompaniji veličine NIS-a znači i motivisati ljude da se, pored standardnih poslovnih zadataka, izbore i sa ličnim izazovima, da pronađete energiju u njima, kao i da postignete rezultate“, kazao je Stojilković.

Naveo je da za uspeh, lider mora da bude veoma jasnan u postavljanju i integraciji sistema kvaliteta u svakodnevnim poslovnim aktivnostima.

Nacionalna nagrada „Oskar kvaliteta“ dodeljuje se profitnim i neprofitnim organizacijama, kao nezavisna nagrada za vrhunske rezultate postignute na unapređenju i razvoju organizacione i poslovne izvrsnosti.

Pri izboru dobitnika, stručni žiri ocenjuje rezultate organizacije u devet oblasti: liderstvo, strategija, ljudski resursi, partnerstvo i resursi, procesi, proizvodi i usluge, rezultati kod korisnika, rezultati kod ljudskih resursa, rezultati kod društvene zajednice i poslovni rezultati.

Pre dve godine uvedene su nove kategorije nagrade „Šampion izvrsnosti“, za organizaciju koja osvoji peti nivo izvrsnosti i „Lider poslovne izvrsnosti“, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.