U trendu

Prodaja robe iz zemalja CIE sutra na internetu

U Pekingu će sutra biti održana prodaja robe iz zemalja Centralne i Istočne Evrope, u kojoj će učestvovati više od 980 miliona kineskih korisnika interneta, objavila je Kineska medijska grupa (CMG).

Kinezi će sa svog telefona ili računara moći da kupe robu iz Poljske, Bugarske, Grčke, Madjarske, Litvanije i drugih zemalja.

Najpoznatiji kineski „influenser“ Veija, voditelji iz Kineske medijske grupe Čen Veihung i Li Sisjuen će sutra u osam sati uveče po pekinškom vremenu ponuditi pratiocima robu iz zemalja CIE.

Vrednost trgovine izmedju Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u 2020. godini je premašila 100 milijardi dolara, što je 8,4 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Tome je veliki doprinos dala nova vrsta načina prodaje robe, kao što je prodaja na internetu.

Saradnja u investicijama izmedju Kine i zemalja CIE-a je dodatno unapredjena, odnosno do kraja 2020. godine Kina je ostvarila direktne investicije u 17 zemalja CIE-a u vrednosti od 1,72 milijarde američkih dolara.

U intervjuu CMG je ekonomski savetnik srpske ambasade u Kini Marjan Božović naveo da je zahvaljujući saradničkom mehanizmu Kine i zemalja CIE, Srbija unapredila i ostvarila mnoge infrastrukturne projekte, što je od velikog značaja za državu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.