U trendu

Prodaje se udeo u „Tremu“, firma „Regulacija“, kao i TV Kanal

BEOGRAD – Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za prikupljanje ponuda za prodaju oko 37,9 odsto udela kapitala u preduzeću za turizam i ugostiteljstvo „Trem“ iz Beograda.

Predmet prodaje je sastoji se od udela Registra akcija i udela prenetih posle raskida ugovora zaključenog u postupku privatizacije koji čini oko 37,9 osnovnog kapitala ovog preduzeća i udela Akcionarskog fonda a.d. Beograd (0,00000083 odsto) osnovnog kapitala „Trema“.

Osnovni novčani kapital preduzeća je 95.478.000 dinara.

Prema izveštaju ovlašćenog procenitelja, ukupna procenjena vrednost kapitala, na dan 31. decembar 2018. godine, iznosi 1.411.443,50 evra.

Otvaranje dostavljenih ponuda biće 12. septembra ove godine u prostorijama Ministarstva.

Takođe, Ministarstvo je danas objavilo prodaju 100 odsto kapitala Vodoprivrednog privrednog društva za izgradnju hidrotehnickih objekata „Regulacije“ iz Sremske Mitrovice.

Početna cena na javnom nadmetanju iznosi jednu polovinu procenjene vrednosti kapitala koji se nudi na prodaju sa stanjem na dan 31. decembar 2018. godine, odnosno 1.074.499,18 evra.

Koverte sa ponudama biće otvorene 3. septembra u Ministarstvu.

Ministarstvo poziva i sve zainteresovane investitore da dostave pismo o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije televizije „Kanal“ iz Pirota.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar