Produžen tender za Galeniku

Foto: Beta

Rok za podnošenje prijava za učešče na tenderu za kupovinu 25 odsto kapitala farmaceutske kompanije Galenika iz Beograda produžen je do 27. maja, rečeno je danas Beti u Ministarstvu privrede Srbije.

Zainteresovani kupci tendersku dokumentaciju mogu da otkupe do 10. maja.

Tender za izbor strateškog partnera za Galeniku koji će dokapitalizacijom steći vlasništvo od 25 odsto u Galenici, po ceni od najmanje sedam miliona evra, objavljen je 4. aprila.

Rok za ponošenje prijava za učešće na tenderu bio je 4. maj, a zainteresovane kompanije dužne su da uplate depozit od 100.000 evra.

Izabrani strateški partner će imati obavezu da obezbedi najmanje pet stručnjaka koji će upravljati Galenikom u periodu trajanja strateškog partnerstva, a koji imaju najmanje 10 godina radnog iskustva, od čega pet godina na rukovodećim mestima u farmaceutskim kompanijama.

Pravo učešća na tenderu imaju kompanije ili konzorcijum koji su u 2015. godini imali prihod od najmanje 50 miliona evra ili imovinu u vrednosti većoj od 100 miliona evra.

Ponude će biti rangirane na osnovu ponudjenog iznosa za dokapitalizaciju i minimalnog broja zaposlenih u Galenici u periodu trajanja strateškog partnerstva.

Vlasnici Galenike su država Srbija sa ulogom od 70 odsto, Akcionarski fond ima odeo od 15 odsto, a ostali akcionari 15 odsto.

Galenika je na spisku preduzeća u restrukturiranju čija zaštita od poverilaca ističe 31. maja. Dugovi te kompanije su premašili 200 miliona evra.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar