Proglašena najbolja vina Srbije u 2020. godini

BEOGRAD – Po oceni vinskog portala Vino.rs za najbolje crveno vino u ovoj godini proglašen je non „Cabernet SauvigReserve 2017“ šumadijske vinarije Radovanović, dok je za najbolje belo vino proglašen „Šardoneu Ći 2016“, male vinarije Ćicahteau iz sremskog sela Šišatovac, koja je proglašena i za najbolju malu vinariju Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, najbolje ocenjeno crveno vino je „Princeps Probus 2016“ fruškogorske vinarije Deurić, koja je ocenjena za najbolju mladu vinariju, a u kategoriji belih vina tamjanika „Tri Morave rezerva belo 2017“ vinarije Temet iz Lozovika, koja je drugu godinu zaredom proglašena za najbolju vinariju u Srbiji.

Po oceni brojnih vinskih stručnjaka, vinara, enologa, somelijera i vinskih trgovaca proglašeni su pobednici u 23 kategorije, a među njima su i najbolja organska vina crveno „Prokupac 2017 Kostić“ i belo vino“Valerius 2017″.

Za vinsku ličnost godine izabrana je prof. dr. Slavica Todić, šef katedre za vinogradarstvo na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, a za najbolju vinsku manifestaciju proglašen je Wine Garden, koji je ove godine održan u septembru u Botaničkoj bašti.

Kompletan spisak najboljih vina u svim kategorijama sa obrazloženjem, među kojima se nalaze i vina s najboljim odnosom cene i kvaliteta, dostupan je na portalu vino.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.