U trendu

Proizvođači mleka pozvani da u 14:00 sati dođu u Predsedništvo Srbije, očekuje se …

Predsednik Udruženja proizvođača mleka Mačvanskog okruga, Goran Vasić, rekao je danas da su dobili poziv iz Predsedništva Srbije za razgovor danas u 14:00 sati o problemima u tom sektoru i da pretpostavljaju da će jedan od sagovornika biti i predsednik Aleksandar Vučić.

On je za Betu rekao da od ishoda razgovora zavisi da li će sutra biti ranije planirani protest proizvodjača mleka ispred Predsedništva sa kojeg bi bio poslat zahtev za razgovor isključivo s Vučićem.

„Tražili smo razgovor s Vučićem i poziv je stigao iz Predsedništva, pa pretpostavljamo da će Vučić biti jedan od učesnika razgovora. Imamo tri zahteva: da država reši prekomerni uvoz mleka i preradjevina, da trgovačke marže na mleko i proizvode ne budu veće od 15 odsto i da se u Ministarstvo poljoprivrede postavi čovek koji je stručan za mlekarstvo“, rekao je Vasić za Betu.

Dodao je da je planirano da sutra ujutro imaju sastanak s premijerkom Anom Brnabić, te pretpostavljaju da bi se, ako se danas postigne dogovor, sutra razgovaralo o konkretnoj primeni mera.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.