U trendu

Projekat litijum unistile strane službe i nasa neodgovornos

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć, govoreći o projektu eksploatacije litijuma, da smo našom neodgovornošću izgubili nešto što je mogao da bude kvantni skok za privredu Srbije i ponovio da je odluka o odustajanju od projekta Jadar njegova najveća greška.

„Mi smo jedini narod kog su strane službe uspele toliko da rasture u param parčad, da svojim lažima preko svih medija i društvenih mreža, uništimo nešto sto je moglo da bude kvantni skok za Srbiju“, rekao je Vučić gostujući na TV Prvoj.

Kako je rekao, stranci su se tukli između sebe da li će Rio Tinto ili neke druge kompanije da eksploatišu naš litijum koji je kvalitetniji od nemačkog i češkog.

Ponovio je da se i danas „jede“ zbog odluke da se prekine projekat i dodao da da smo mi jedini narod koje odrekao svoje nafte, misleći na litijum, a kako je rekao Loznica, Rađevina, Krupanj Mali Zvornik LJubovija i čitava Mačva mogli da procvetaju.

„Loznicaa ima budžet od 35 miliona evra, mogli su da imaju budžet od 200 miliona evra, d ane zunaju šta će s parama i da umesto relanih 75. 000 stanovnika imaju 150. 000 ljudi“, naglasio je Vučić.

Na pitanje da li je ta odluka nepovratna odgovorio da je to pitanje za narednu Vladu Srbije.

Ne mislim da je to relno u kratkom roku da se o tome razgovara osim ako se ne znam kakvo čcudo desi pa da neko kaže kako to nije taj rudnik ili da se tako igrate, osiim ako ne dođu neke druge činjenice na sto“, rekao je predsednik Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.