U trendu

Promocija Beograda i Srbije na Sajmu turizma u Solunu

BEOGRAD – Turistička organizacija Berograda, zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije, Privrednom komorom Srbije kao i delegacijom Muzeja grada Beograda predstavila je turističku ponudu naše zemlje na Međunarodnom sajmu turizma u Solunu – „Philoxenia 2022“.

Veliko interesovanje za posetu Beogradu i Srbiji pokazali su brojni predstavnici turističke industrije iz cele Grčke.

Promociju su ispratili i renomirani grčki mediji, u organizaciji grčke partnerske agencije Asimenia Tolidou, saopštila je Turistička organizacija Beograda (TOB).

Direktor TOB-a Miodrag Popović istakao je važnost nastavka kontinuirane saradnje dve prijateljske zemlje, kao i uzajamne podrške u promociji i razvoju turizma, privrede i kulture.

U okviru “Philoxenia HelExpo” organizovan je „Hosted Buyers“ program uz učešće 27 svetskih turističkih destinacija.

Delegacija Turističke organizacije Beograda je u okviru B2B programa, na unapred zakazanih više od 100 sastanaka uspešno predstavila turističke potencijale Beograda.

Grčki turisti pokazali su veliko interesovanje za „ City break“ programe, Novu godinu, Božić, kao i sportske manifestacije.

Zvanični statistički podaci pokazuju povećanje broja noćenja grčkih turista u Beogradu za 490 odsto u prvih šest meseci, što je i rezultat uspešnih promocija Beograda na ovom tržištu, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.